Jászapáti után Szolnokon is szavazási segédlettel kampányol a Fidesz

Megosztás

Kicsit eufemisztikus kifejezés ugyan, mégis „szavazási segédletként” hivatkoznak arra a Szolnokon osztogatott papírlapra, amelyen a szavazólap kiköpött mását láthatjuk, annyi különbséggel, hogy a derék kormánypárti kampánycsapat már az X-et is behúzta helyettünk. Ugyanilyen anyag került a postaládákba Jászapátin is.

A Jászapáti esetről ebben a cikkünkben írtunk részletesebben. A településen ilyen szöveggel találkozhatnak a választópolgárok: „Tisztelt Választópolgár! Június 9-én sorsdöntő választás lesz. Az európai parlamenti választáson olyan képviselőkre van szükségünk, akik nem sodorják hazánkat háborúba. Ezért szavazzunk a Fidesz békepárti és bevándorlásellenes képviselőjelöltjeire! Csak a béke! Csak a Fidesz.”

Szolnokon Pintér Tibor, a 2. választókerületben induló ellenzéki képviselőjelölt osztotta meg a közösségi oldalán, hogy a megyeszékhelyen is előre behúzott fideszes X-ekkel találkozhat az ember. Egy részét kiemelt képünkön is látják, itt a teljes:

A 444 megkérdezte Döbrentey Dánielt, a TASZ Politikai Szabadságjogi Programjának vezetőjét az esettel kapcsolatban, hogy a segédlet sértett-e bármilyen választási szabályzatot. A szakértő szerint ebben nincs jogsértő, sőt, a kisebb településnek bevett gyakorlatnak számít.

Képek: Pintér Tibor Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek